Kan man få en skilsmässa bli rättvis?

Kommentera
 
 När popbandet och Sveriges stolta musikexport Abba skakades av olika skilsmässor; först mellan Abba-Agneta och Abba-Björn, och sedan mellan Abba-Annifrid och Abba-Benny, sa man att de gick igenom "lyckliga" skilsmässor. Och man trodde dem. Fram tills nu, när de har erkänt att det inte var någon "lycklig" skilsmässa. Det finns inga lyckliga skilsmässor. De flesta skilsmässor, där man en gång har varit bästa vänner och älskat varandra är sorgliga och tråkiga.
 
Försök att inte ta hämnd på varandra utan lägg känslorna åt sidan
 
Det kanske inte går att skilja sig "lyckligt". Däremot kanske man kan skilja sig rättvist. Är det två, mogna vuxna som väljer att gå skilda vägar och inte skyller skilsmässan på varandra, kanske man kan komma överens om hur man går till väga och försöker dela "boet" (som det heter på juristsvenska) så rättvist det bara går. Har man inte sårade känslor och känner sig orättvist behandlad, är det lättare att vara generösa mot varandra och dela på sakerna så rättvist det bara går.
 
Rådfråga en jurist som kan regler kring bodelning
 
Kan man däremot inte komma överens, eller göra en bodelning så att båda parter blir nöjda, bör man ta kontakt med en jurist som kan hjälpa till att göra bodelningen så rättvist det bara går. Det är bättre att ta kontakt direkt med en jurist som vet hur lagen ser ut och hur man kan göra bodelningen som inte strider mot lagen än att fortsätta gräla och tvista om något som är omöjligt att komma till rätta på egen hand. Det är ingen idé att lägga energi och tid på något som inte går att lösa på egen hand. Då är det bättre att rådfråga en jurist som vet vad som gäller och som kan ge stöd och råd i viktiga frågor. Här kan du läsa mer om bodelning och hur du kan anlita en jurist om bodelningen: https://www.svenskbodelning.se.